Meest gestelde vragen?

Faq

FAQ! Meest gestelde vragen

Wij krijgen vele vragen van klanten over hun parket en de behandeling hiervan. Om het ons en u makkelijker te maken hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag hier niet bij schroom u dan niet uw vraag aan onze adviseurs te stellen. Schuur Expert helpt u graag van het beantwoorde van uw vragen over uw parketvloer.

Kan mijn vloer geschuurd worden?

In de meeste gevallen kan uw parketvloer geschuurd worden. De toplaag dient tenminste 3mm dik te zijn. Indien dit het geval is kan uw parketvloer geschuurd worden.

Hoeveel millimeter verdwijnt er tijdens het schuren van de toplaag.

Tijdens het schuren van uw parket zullen wij tussen de 0.5 en 1 mm van de toplaag schuren waarna we deze vervolgens opnieuw behandelen met olie, lak of hard-wax

Onze parketvloer is momenteel gelakt kan deze ook geolied worden

Het antwoord op deze vraag is in de meeste gevallen JA! Wanneer we de parketvloer geschuurd hebben, komen we uit op het kale hout. Daarna kunnen we deze opnieuw afwerken na keuze waarbij ook oliën tot de mogelijkheden behoord

Kan ik mijn vloer ook een andere kleur geven?

Afhankelijk van het houtsoort kunnen we vloeren ook een nieuwe kleur geven. Na het schuren komen we op het kale hout uit. Het kleuren van de vloer behoort dan tot de mogelijkheden en er is keuze uit maar liefst 45 kleur tinten. Bij donkere houtsoorten is kleuren lastig.

Hoe onderhoud ik mijn parketvloer

Het onderhoud van uw parketvloer hangt af van de gekozen afwerking. Wanneer u uw vloer door Schuur.expert laat schuren, ontvangt u een complete onderhoudsinstructie in de mail. Daarnaast is het mogelijk het onderhoud aan ons uitbesteden. We werken hiervoor met speciale onderhoudscontracten.

Stofvrij Schuren

Het schuren gebeurt met een parketschuurmachine die is aangesloten op een stofzuiger of stofzak. Stofvrij is in de praktijk stofarm. De TNO-resultaten geven aan dat bijna 99% van het stof afgezogen word.

Moeten alle meubels uit deze te schuren ruimtes?

We kunnen indien mogelijk de vloer in 2 delen schuren. Wanneer wij gaan starten dient de ruimte volledig ontruimt te zijn. Wij werken met grote machines en willen de kans op beschadigingen verkleinen. 

Droogtijd van de vloer

Afhankelijk van de gekozen afwerking dient u rekening te houden op een droogtijd van gemiddeld 12 uur. Let op!! De afwerking is nog niet volledig uitgehard en is daardoor kwetsbaar! Wij adviseren u minimaal 24 uur in acht te nemen voordat u uw meubels weer kan terug zetten.  Gedurende deze week laat u de vloer rustig uitharden. Daarna kunt u de vloer reinigen door deze niet te nat te dweilen. 

Waar op letten met het inrichten van de woning

Hout allereerst de droogtijd op 24 uur na het afwerken van uw vloer. Plaats vilt onder uw meubels zodat deze geen krassen kunnen veroorzaken bij het terugplaatsen van uw meubels. 

Hoelang duur het schuren

Afhankelijk van de gekozen behandeling kunnen wij 40 tot 50 m2 binnen 1 dag schuren en behandelen. Bij een lakbehandeling hebben wij vaak 2 dagen nodig i.v.m. de droogtijd en tussentijds polijsten. 

Plint lijsten schuren of vervangen

De plint lijsten die op uw vloer liggen zullen worden verwijdert en worden vervangen na het schuren. Deze worden vervolgens op kleur gebracht zodat deze goed bij u vloer past.

Wat te doen na oplevering

Na onze werkzaamheden zullen wij de vloer weer aan u opleveren. Onze parketteur neemt alles met u door zoals droogtijd, wanneer uw meubels terug zetten en eventueel onderhouden. 

Beschermen tegen krassen

Om krassen te voorkomen raden wij u aan vilt te gebruiken onder u meubels. Denk aan stoelen die vaak verschoven worden. Hiermee voorkomt u schade als krassen aan uw parketvloer.

FAQ! stel uw vragen aan onze adviseurs

Vragen over uw parketvloer?

Stel u vraag aan mij.

Geen antwoord kunnen vinden over uw vraag? neem dan contact met me op en ik help u hierin graag verder het antwoord op uw vraag te vinden.