Parket schuren

Parket schuren en Waxen

houten vloer schuren en behandelen met hard-wax olie

Parket schuren en waxen

Een parketvloer: voor velen mag het misschien niet zo veel betekenen, terwijl anderen uit eigen ervaring zullen zeggen dat een dergelijke vloer alleen maar voordelen met zich meebrengt. Hoe dan ook is zeker dat een parket zowel op het vlak van comfort als duurzaamheid en stijl heel wat te bieden heeft, of het nu is voor een particuliere woning of voor een bedrijfspand.

Net zoals iedereen die over een dergelijke vloer beschikt weet dat er heel wat voordelen aan vasthangen, weet men ook dat de kwaliteit en duurzaamheid van parket van een aantal factoren afhangen. De beste manier om er het beste uit te halen (en dat te blijven doen), is door regelmatig het parket te laten onderhouden door een specialist.

Maar parket onderhoud gaat verder dan gewoon het dweilen ervan, of het afstoffen van de vloer. Er komt heel wat meer bij kijken, en dat is precies waar een specialist u bij kan helpen. Een overzicht van wat een parketteur u kan bieden, is hier wel op zijn plaats!

Parket schuren Utrecht

Als u in Utrecht woont en meer wilt halen uit uw parket, dan bent u bij een specialist aan het juiste adres. Parket schuren Utrecht door een expert garandeert niet enkel een mooi resultaat, maar ook een vloer die erg lang meegaat. Het schuren van een parket klinkt dan wel een eenvoudige taak, toch is het tegendeel waar. Het is dan ook belangrijk dit werk door een specialist te laten uitvoeren teneinde een kwalitatief resultaat te bekomen!

Wat zijn nu de voordelen van parket schuren Amstelveen? Een vraag die een duidelijk antwoord verdient voor u de hulp van een specialist inroept!

Het parket ziet er weer als nieuw uit

Eerst en vooral, en dit is het meest voor de hand liggende voordeel, zal de vloer er weer als nieuw uitzien. Juist doordat oneffenheden en uitstekende splinters en stukjes verwijderd worden, krijgt de vloer zijn egale karakter terug!

De vloer gaat veel langer mee

Naast uiterlijk zal echter ook de duurzaamheid van de vloer verbeteren. Zodra de vloer licht beschadigd is, is het risico op verdere schade immers zoveel groter. Een parket dat effen is zal minder snel beschadigd worden door invloeden van buitenaf, en dat is natuurlijk ook belangrijk!

De vloer ziet er moderner uit

Een van de belangrijkste redenen waarom veel huishoudens en bedrijven hun parketvloer laten renoveren, is omdat deze er dan moderner uitziet. Vooral in moderne en industriële inrichtingen biedt een strak, egaal uiterlijk alleen maar meerwaarde aan de look en feel van de ruimte. Laat u uw vloer door een ervaren parketteur schuren, dan kunt u daar dan ook zeker van zijn!

Parket schuren en waxen

Een andere veel toegepaste methode is parket schuren en waxen. Deze aanpak is vooral interessant omdat er een dubbel effect wordt bereikt, waardoor zowel de uitstraling als de levensduur van de vloer een niveau hoger worden getild. Wat houdt parket schuren en waxen nu precies in.

parket schuren en waxen

De vloer schuren

Bij parket schuren en waxen wordt de vloer eerst geschuurd, zodat het te bewerken oppervlak egaal en effen is. Als de wax immers op een ongestuurde vloer aangebracht zou worden, dan zou het resultaat niet egaal zijn. Het schuren van de vloer gebeurt met een speciale schuurmachine (fijn of grof), en garandeert dat alle oneffenheden en splinters weggewerkt worden!

De vloer waxen

De tweede stap bij parket schuren en waxen is het aanbrengen van de waxlaag zelf. Het voordeel van wax is dat het de vloer optimaal gaat beschermen tegen alle invloeden van buitenaf; van stof tot vuiligheid en de val van een stuk meubilair! Er wordt een laag aan de binnenkant van het parket aangebracht, alsook één aan de buitenkant. Op die manier is de vloer nog beter bestand tegen schade en veroudering.

Parket schuren en olien

Natuurlijk kan uw vloer na het schuren ook geolied worden. Parket schuren en olien is vooral een goede oplossing als u zelf nog invloed wilt kunnen hebben op de stijl en uitstraling van de vloer. Olie kan immers met kleuren vermengd worden, en biedt dus heel wat stijlmogelijkheden voor uiteenlopende inrichtingen!

Parket schuren en lakken

Vervolgens is het ook mogelijk om de vloer na het schuren te laten lakken. Parket schuren en lakken is specifiek voor die mensen die hun vloer een warme of frisse glans willen geven. Lak is immers een fijne behandelingsmethode die de vloer niet enkel beschermt, maar deze ook nieuwer en netter doet ogen.

Parket reinigen

Tenslotte kunt u uw vloer ook laten reinigen door een specialist. Dit gebeurt met een speciaal reinigingsproduct, zoals White Wash, dat aan de ene kant vuiligheid en verkleuring gaat wegwerken, maar de vloer toch intact laat. Parket reinigen is de perfecte behandeling als uw vloer aan een opkikker toe is, maar u niet al te grote werken wilt laten uitvoeren.

Beroep doen op een gespecialiseerd parketteur

Of u nu kiest voor parket schuren en waxen, of die gewoon wil laten reinigen met een professioneel product, vertrouwen op een specialist zal u op de korte én lange termijn alleen maar voordelen bieden. Dankzij de ruim 20 jaar ervaring van een team van 5 deskundige parketteurs worden het comfort, de look én levensduur van uw parket vloer bij elke behandeling een niveau hoger getild. En dat draagt natuurlijk alleen maar bij aan de leefbaarheid, de gezelligheid én de uitstraling van de woning of het bedrijfspand!

Praat met onze adviseur

Contact met

Paul Roland

085 1301 477

Paul is onze adviseur van de regio Utrecht. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul Roland.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze olie behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen