Parket schuren

Parket schuren en lakken

houten vloer schuren en behandelen met lak

Parket schuren en lakken

Een parket kopen is ongetwijfeld een van de beste keuzes die u kunt maken als u op zoek bent naar een vloer die zowel op het vlak van stijl als kwaliteit en uitstraling aan alle verwachtingen voldoet. Tegenwoordig zijn dergelijke vloeren in zowat elk formaat, woonstijl en materiaal verkrijgbaar, waardoor er dus ongetwijfeld wel een oplossing bestaat voor uw situatie.

Natuurlijk is het aankopen van een goede parketvloer nog maar het begin. Als u er nog lang van wilt kunnen genieten, dan is het ook van groot belang dat u deze goed onderhoudt. Of laat onderhouden, door een specialist als Parket Schuren Utrecht. Wilt u het beste halen uit uw vloer? Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen naar het aanbod aan mogelijkheden die een specialist u te bieden heeft. Ontdek de opties nu en til de look en feel van uw woning een niveau hoger!

Het parket schuren en lakken, wat houdt het zoal in?

Parket schuren en lakken is een behandeling die heel wat voordelen biedt voor uw vloer, en wat meer informatie daarover is dan ook van belang. Het parket schuren en lakken is een van de populairste behandelingen bij het onderhoud of de renovatie van parketvloeren, en dat heeft zo zijn redenen. Een overzicht van de voordelen van parket schuren en lakken is hier wel op zijn plaats!

Het parket oogt meteen veel verzorgder

Alleen al door het parket te schuren ziet de vloer er meteen veel verzorgder en nieuwer uit. Alle oneffenheden worden immers efficiënt weggewerkt met een professionele schuurmachine – zowel de kleine, minder zichtbare oneffenheden als de opvallende schade die zich doorheen de jaren heeft opgebouwd. Op die manier wordt een goede basis gelegd voor het verder behandelen van de vloer!

Het parket krijgt een moderne, gezellige uitstraling

Dankzij de behandeling met lak, die na het schuren van het parket wordt doorgevoerd, zal de vloer er ook snel moderner en huiselijker uitzien. Niets zo vervelend als een parketvloer die een oude, afgeleefde look heeft, maar lak is daarvoor de beste oplossing. Doorgaans is er keuze tussen verschillende soorten lak, afhankelijk van het resultaat dat u wenst: hoogglans geeft het parket een luxueuze uitstraling, terwijl matte lakken dan weer een iets ingetogener indruk geven.

De vloer gaat veel langer mee

Een ander voordeel van parket schuren en lakken is dat deze veel langer zal meegaan. Niet enkel omdat de vloer optimaal geschuurd en daardoor minder snel zal afslijten. Ook de laklaag op zich beschermt het hout tegen invloeden van buitenaf – zoals verschuivende meubels of de val van een zwaar object op de vloer. De lak draagt dus zowel bij aan de look en feel van de vloer, als ook de duurzaamheid ervan!

Parket renovatie kan veel verschillende vormen aannemen, maar parket schuren en lakken is toch wel een van de beste maatregelen die u kunt nemen. Een houten vloer schuren mag dan wel een eenvoudige zaak lijken te zijn, de voordelen die het biedt voor verdere behandelingen reiken erg ver, zeker bij een specialist als parket schuren Utrecht. En dat maakt het de moeite waard!

Andere mogelijkheden bij parket renovatie

Parket schuren en lakken is echter niet de enige mogelijkheid bij parket renovatie, zeker als u kiest voor een gespecialiseerde professional. De basis service van een specialist is dan wel een houten vloer schuren, zodra dat werk voltooid is kunt u kiezen tussen nog andere behandelingen. Een duidelijk overzicht:

Parket schuren en olien

Parket schuren en olien is een andere goede behandeling als u het beste uit uw vloer wilt halen. De olielaag ziet er doorgaans iets voller en grover uit dan een laklaag, maar dat maakt het de ideale oplossing voor een landelijke of klassieke woning. Olie geeft de vloer daarbij een erg natuurlijke uitstraling, wat de gezelligheid van de woning natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Parket schuren en lakken

Parket schuren en waxen

Na de houten vloer schuren is het ook mogelijk om voor waxen te kiezen. Parket schuren en waxen biedt het voordeel dat de vloer nog beter bestand zal zijn tegen externe factoren zoals zwaar meubilair of intensief, dagelijks gebruik. Parket schuren en waxen is dan ook de ideale behandeling voor vloeren die tegen een stootje moeten kunnen. De wax kruipt daarbij ook tussen het hout binnenin de vloer, waardoor deze ook intern beschermd is tegen vocht en vuil!

Bovenstaande behandelingen maken duidelijk dat een pecialist heel wat te bieden heeft als u uw vloer aan een parket renovatie wilt onderwerpen. Op die manier krijgt uw vloer precies de look die u ze wilt geven, en kunt u dus ook veel meer halen uit uw woning!

De meerwaarde van een parketschuurspecialist

Misschien vraagt u zich nu af waarom u zou moeten vertrouwen op een Schuur Expertvoor de renovatie of onderhoud van uw vloer? Een goede vraag, één die een duidelijk antwoord verdient. Het volgende overzicht geeft duidelijk weer waarom u precies op een specialist zou moeten vertrouwen!

Een professionele aanpak

Het spreekt voor zich dat een specialist over alle nodige kennis, ervaring en materiaal beschikt om het werk tot een goed einde te brengen. Welke behandeling u ook verkiest, een professional gaat zorgvuldig en correct te werk, waardoor het resultaat zowel prachtig als duurzaam is.

Advies over het onderhoud van uw vloer

Een ander voordeel van beroep doen op een professional is dat u er terecht bij kunt voor advies over het onderhoud van uw vloer. Weet u niet zo goed hoe u uw vloer moet schoonmaken nadat er lak werd op gelegd of heeft u twijfels over een reinigingsproduct? Er is geen vraag die niet door een parketschuurspecialist beantwoord kan worden!

Duurzaamheid is troef

Vervolgens kan een parketschuurspecialist u een resultaat garanderen dat niet enkel prachtig oogt, maar ook nog eens erg lang meegaat. Zowel het schuren van de vloer als het aanbrengen van wax, lak of olie zorgen ervoor dat u nog lang en volop van uw vloer kunt genieten. Dat is een zorg minder voor u, én natuurlijk alleen maar goed nieuws voor uw portemonnee op de lange termijn!

Parket schuren Utrecht, een must-do voor elke stijlvolle woning

Wilt u het beste halen uit uw woning door middel van een houten vloer die stijlvol oogt en perfect bij uw huis past? Dan is parket schuren Utrecht precies wat u nodig heeft. Een professionele service staat garant voor een resultaat waar u tevreden mee bent, wat uw persoonlijke voorkeuren ook mogen zijn. Of u nu kiest voor parket schuren en lakken of parket schuren en olien, keer op keer zorgt een specialist voor een resultaat waar u blij mee bent!

Praat met onze adviseur

Contact met

Paul Roland

085 1301 477

Paul is onze adviseur van de regio Utrecht. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul Roland.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze lak behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen.