Parket schuren en oliën

Laat uw parket schuren en oliën door een erkend parketbedrijf

Kies de Expert

9

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wij komen graag voor een vrijblijvende vloerinspectie

9

GARANTIE OP GELEVERD WERK

Goede garantie voorwaarde na oplevering

Vloer schuren door dé Expert

Parket schuren en oliën

Parket schuren en olien

Een massief houten parketvloer is een aanwinst voor uw woning. Als deze goed is gelegd en hij wordt goed onderhouden kunnen dit soort vloeren levenslang mee. Een houten vloer geeft uw woonkamer een luxueuze uitstraling, het voelt warm aan en het is gemakkelijk schoon te houden. Wel kan na verloop van tijd een houten vloer minder mooi worden door slijtplekken op veel belopen plekken, krassen of eventuele vochtplekken. Parket renovatie is dan noodzakelijk. Uw parket schuren en olien zou dan een oplossing zijn. Dit is een specialistische klus die u het beste door uw lokale parketschuurspecialist, zoals Parket schuren Utrecht kunt laten uitvoeren. Door onze jarenlang ervaring kunnen wij uw parket schuren en olien, parket schuren en lakken of parket schuren en waxen, zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Ook zijn wij een specialist op het gebied van het reinigen van houten vloeren.

Waarom houten vloer schuren?

Een houten vloer schuren of parket renovatie is absoluut noodzakelijk om de vloer na een aantal jaren gebruik weer in de juiste conditie te krijgen. Een gelakte parketvloer heeft een laag lak die de vloer beschermd. Na verloop van enkele jaren kan deze laag verdwijnen of beschadigd raken. Als u te lang wacht om eventuele schade te herstellen, dan wordt ook de schade erger en de vloer ziet er niet meer mooi uit. Daarnaast zal bij ernstige schade de vloer ook zwaarder geschuurd moeten worden. Dit kan de levensduur van de vloer verkorten, kost meer tijd en ook meer geld. Neemt u voor parket renovatie daarom zo snel mogelijk contact op met Parket schuren Utrecht, zodat de levensduur van uw parket weer verlengt wordt.

Belangrijke punten

Er zijn nogal wat zaken waar een parketschuurspecialist rekening mee moet houden, voordat er met de houten vloer schuren begonnen kan worden. Wij zullen bijvoorbeeld kijken uit welke houtsoort het parket bestaat. De verschillende houtsoorten behoeven namelijk elk een andere behandeling. Sommige houtsoorten zijn erg hard, terwijl andere houtsoorten weer uit een zachtere houtsoort bestaan. Bij een hardere houtsoort kan harder geschuurd worden dan bij een zachtere houtsoort. Ook zullen wij de huidige staat van de parketvloer bekijken. Hoe meer beschadigd de vloer is, des te meer zal er van de toplaag afgeschuurd moeten worden. Hierbij zal ook gekeken worden naar de dikte van de toplaag. Op deze manier kunnen wij een plan maken op welke wijze uw parketvloer geschuurd moet worden. Afhankelijk van welk soort plinten of afdeklijsten u heeft, zal er bepaald moeten worden, of deze plinten ook met de vloer mee geschuurd moeten worden of dat u ze eerst verwijderd. Als laatste zult u een keuze moeten maken hoe u de vloer behandeld wilt hebben. Wilt u uw parket lakken, olien of waxen.

Stofvrij schuren

U wilt uw parket schuren en olien, dan zal de vloer eerst geschuurd moeten worden. Het schuren van een parketvloer kan overlast met zich meebrengen. Normaliter zal de overlast niet beperkt blijven bij de ruimte van het parket schuren en olien. Door de stof die bij het schuren vrij komt, zal de hele woning onder een stoflaag bedekt worden. Om dit te voorkomen kunnen wij tegenwoordig uw parket schuren en olien zonder dat er stof vrij komt. Onze speciale schuurmachines kunnen de stof opzuigen. Dit scheelt u veel werk, maar het is voor onze medewerkers ook veel gezonder.

Parket schuren en olien

Bij het parket schuren en olien zal de vloer, afhankelijk van de soort houten vloer, geschuurd worden van grof, middel naar fijn. Daarna kan de vloer geolied worden. U heeft de keuze uit een ruim assortiment van verschillende kleuren. Als u dus uw parketvloer van een andere kleur wilt voorzien dan is olien een uitstekende oplossing. In tegenstelling tot het lakken van uw parketvloer, zal bij het parket schuren en olien, de vloer van binnenuit beschermd worden. De olie trekt in de houten planken, waardoor de vloer een matte uitstraling krijgt. Als uw parket geolied is, dan ziet uw vloer er weer als nieuw uit. Een voordeel van een geoliede vloer is dat u de vloer ook plaatselijk kunt bijwerken, zonder dat er meubels verschoven hoeven te worden.

Parket schuren en lakken

U kunt ook uw parket schuren en lakken. Na het schuren wordt er een laklaag op de vloer aangebracht. Deze laklaag beschermt uw parketvloer van buiten uit. Een gelakte vloer is bijvoorbeeld veel beter bestand tegen vocht, zodat er bij morsen geen vlekken in het hout ontstaan. Bij het lakken van de vloer heeft u de keuze of u uw vloer wilt behandelen met een matte lak of met een glanzende lak. Met een goed laklaag wordt de levensduur van uw parketvloer verlengt omdat de laklaag de vloer goed beschermd. Een nadeel van een laklaag kan zijn dat de lak na verloop van tijd wat verkleurd en het is niet in alle gevallen mogelijk om bij beschadiging van de laklaag, deze plaatselijk bij te werken. De kans bestaat dan dat uw gehele vloer weer opnieuw gelakt moet worden.

Parket schuren en waxen

U kunt ook uw parket schuren en waxen. Ook een waxlaag beschermd uw vloer van buitenaf en kan in veel verschillende kleuren worden aangebracht. Een groot voordeel van waxen is dat de wax het parket beter bestand maakt tegen vocht. De vloer kan behandeld worden met een matte of zijdematte waslaag. Het is mogelijk om de vloer later plaatselijk bij te werken, al zal dit in het begin nog wel te zien zijn. Later zal dit wegtrekken. Is het plaatselijk bijwerken belangrijk voor u, dan is het aan te raden om voor een olie te kiezen.

Parket Schuren Utrecht, uw Schuur Expert

Bij Parket schuren Utrecht weet u dat uw vloer in veilige handen is en professional en vakkundig geschuurd en behandeld wordt. Als vijfsterren Schuur Expert hebben wij 6 gecertificeerde parketteurs in dienst met ruime ervaring, zodat wij tegen goede voorwaarden en eerlijke prijzen uw vloer kunnen schuren en behandelen. Als uw parketvloer aan een grote onderhoudsbeurt toe is, schroom dan niet om contact met ons, als uw lokale specialist op te nemen.

Jaren Ervaring

Complete projecten

Onze projecten

Parket schuren en oliën | Woning Utrecht

Onderhouden door Parket Schuren Utrecht

Project Eengezin Woning Utrecht 40 m² Schuren en Oliën

Datum 18 Mei 2017

Over dit project

Bij deze woning gelegen in hartje Utrecht hebben we de vloer machinaal 3x geschuurd en voorzien van Royal 2K kleur olie. De olie is in 2 lagen aangebracht zodat deze optimaal bestand is tegen vuil en stof. Ook deze parketvloer is weer als nieuw.

Parket schuren en lakken | Woning Utrecht

Onderhouden door Parket Schuren Utrecht

Project Hoekwoning Utrecht 56 m² Schuren en Olien

Datum 29 Mei 2017

Over dit project

In deze woning in Utrecht hebben we een lamel parket bestaande uit stroken grondig geschuurd 3maal en gepolijst. Vervolgens hebben we de vloer voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Wederom een prachtig resultaat.

Parket schuren en oliën | Woning Utrecht

Onderhouden door Parket Schuren Utrecht

Project Appartement Utrecht 62 m² Schuren en Oliën

Datum 19 Juni 2018

Over dit project

Voor deze eengezinswoning in Utrecht hebben we een massieve visgraatvloer machinaal geschuurd (3x) en gepolijst en vervolgens voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Ook deze vloer hebben wij weer als nieuw mogen opleveren.

Parket schuren en oliën | Tussenwoning Utrecht

Onderhouden door Parket Schuren Utrecht

Project Tussenwoning Utrecht 32 m² Schuren en Oliën

Datum 6 Juni 2017

Over dit project

Voor deze klant hebben wij een massieve stroken vloer geschuurd en in de 2 componenten olie van Royl 2K gezet. Na het grondige schuren en behandelen is deze vloer weer als nieuw.

Direct een afspraak maken

Wilt u uw vloer op de korte termijn laten behandelen door een ervaren en betrouwbare expert? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak in voor een vakkundige behandeling van uw houten vloer. Wij komen graag zo snel mogelijk bij u langs om uw parketvloer die broodnodige make-over te geven. Voor u het weet, straalt uw vloer als nooit tevoren en ziet uw interieur er weer geweldig uit. Wilt u meer weten over ons bedrijf, voor u een afspraak maakt voor het behandelen van uw parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel nu met

+31 085-1301477

parket schuren en olien

ONS WERKGEBIED IN EN RONDOM Utrecht:

Parket schuren Utrecht is niet alleen actief in de provincie Utrecht. Wij zijn ook actief in de omringende plaatsen in een straal van ongeveer 40 km.

Bent u ook opzoek naar een lokale parketteur met ervaring in Utrecht of in omringende plaatsen zoals:  Nieuwegein, Houten, Abcoude, Vinkeveen, Maarssen, Amersfoort en Hilversum?

Lokaal zijn wij gevestigd op adres: Catherijnesingel 55 3511 GD Utrecht

Call Now Button